HTML

Kikyo-chan

Én egy japán papnő vagyok. De nem átlagos ám, hanem egy nagyon buta, nagyon szétszórt, nagyon bolond, aki már mindenkinek a könyökén jön ki. Az igazi nevem Kimiko Kiriyama, de csak Kimiko-channak ismernek. Ha szeretnéd tudni, mit össze nem szerencsétlenkedek a falumban, itt a helyed. =)

Friss topikok

Linkblog

Chiyo papnő

2008.07.02. 21:48 Kikyo-chan

  Ha Papnő-enciklopédia kell, hát legyen----> irány a könyvtár! Mitsuko mindent össze-vissza sugdos nekem az obim öve alatt, amíg csendre nem intem, elvégre elég érdekes látvány lenne,ha a kimonóm nyakával társalognék. Meg is találom a Papnő-enciklopédiát, amint papnőnként újraírnak. Ha minden jól megy, egy nap én is belekerülök ebbe, persze akkor én már halott leszek.
- Megvan? - suttog Mitsuko.
- Áá, megvan! - mondom hangosan, mintha csak örömömben beszélnék, de mégis Mitsuko tudtára hozom a helyzetet.
 Leemelem a polcról, és a könyvtáros nénihez mennék vele, de bele botlom Hiro apóba.
- Szervusz, Kimiko! - kurjant vidáman.
  Hallom, hogy Mitsuko felkiált, ezért ennek leplezésére gyorsan rávágom.
-Kimiko-chan!
- Inkább zsémbes papnő - vigyorog Hiro bácsi. - Mit keres nálad ez az enciklopédia? Nem arról volt szó, hogy minél hamarabb Kamit választasz?
- Ööö - lázasan kutatok kifogás után - csak szeretném megnézni, hátha írnak a nagyobb papnők kamijairól. Talán ezek is segítenek dönteni. Mindenképp olyan Kamit szeretnék választani, aki illik a személyiségemhez,és minden erőmmel hinni tudok benne - mondom olyan áhítatos arccal, hogy Hiro bácsi hisz nekem.
- Baka-kun? - ajánlja újra.
- Remélem, van más lehetőség is - motyogom.
   Gyorsan eliszkolok, mielőtt újabb kérdést szegezne nekem. Hallom, hogy Mitsuko halkan hüppög az obim öve mögé szorítva. Kikölcsönzöm a könyvet, és hazaszaladok vele. A papnőknek persze nem szabad szaladni..de kit izgat. Amúgy sem vagyok valami nagy MINTA-PAPNŐ!!!
- Mitsuko? - kapom ki azonnal az öv alól a képet - rendben vagy?
- Igen - mondja Mitsuko, cseppet sem meggyőző hangon. - Túlteszem magam rajta.
- Ha te mondod! - kiteszem az íróasztalomra, és felcsapom a könyvet leghátul.
  Párat előrelapozok, és meg meg is találom: Kuronaga Chiyo( 1950-2008)
 - Remek!
- Mit írnak? - érdeklődik a fénykép-lány.
 

Kuronaga Chiyo
(1950-2008)

  Kuronaga Chiyo egy Achikai nevű faluban született, nemes emberek második lányaként. Az első lány, Yukiyo 5 éves korában meghalt, így Chiyo lett a legidősebb testvére a később születő 3 fiúnak, és két lánynak. A helyi iskolába járt, mindenből kitűnő volt, és alig járta ki azb általánost, az előtte lévő papnő, Megumi-chan papnőségének 20 éves "évfordulóján" ki is nevezte utódjának.
 

- A lényegre! - vágja rá Mitsuko.
  Gyorsan átfutom a szöveget. Már majdnem a végére érek, megemlítik Mitsukot is, mint leendő utódot, aki sajnálatos balesetben meghalt, ám egy név láttán megáll bennem az ütő. Hangosan felolvasom a bekezdést: Chiyo papnő jó barátságban volt a Kiriyama családdal, Ryo-kunnal, és Shiyouri-channal...
- Mi van velük? - kérdi Mitsuko értetlenül.
  Felnézek.
- Ők a szüleim!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsijapan.blog.hu/api/trackback/id/tr38550286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása